10 Zdravotních přínosů pití Bílého čaje • DOBRÁ ČAJOVNA PRAHA | Oficiální E-shop
2.8.- 5.8. (Pá - Po) ZAVŘENO
Omlouváme se všem hostům, z důvodu částečného malování bude celý podnik čtyři dny uzavřen.
Prosíme vážené štamgastovo, aby si včas nakoupilo dostatečně zásoby na prodloužený víkend.
Skrýt

10 Zdravotních přínosů pití Bílého čaje

10 Zdravotních učinků pití bílého čaje

Bílý čaj pochází z mladých lístků čajovníku, je nejjemnějším a nejméně zpracovaným typem čaje. Oproti zelenému a černému čaji si zachovává mnohem více antioxidantů a katechinů, čímž získává svou širokou škálu zdravotních benefitů.


1. Posiluje imunitní systém

Bílý čaj je nabitý antioxidanty, jako jsou polyfenoly a katechiny, které posilují imunitní systém a chrání buňky před poškozením volnými radikály. Tyto antioxidanty stimulují produkci bílých krvinek a posilují bariérovou funkci organismu, čímž snižují náchylnost k infekcím a chronickým onemocněním.

2. Podporuje zdraví srdce a cév

Bílý čaj pomáhá snižovat hladinu LDL (“špatného”) cholesterolu a triglyceridů, čímž chrání před kardiovaskulárními chorobami. Obsahuje katechiny, které zabraňují oxidaci LDL cholesterolu a tvorbě krevních sraženin. Bílý čaj také zlepšuje elasticitu cév a snižuje krevní tlak.

3. Zpomaluje stárnutí

Bílý čaj je bohatý na epigallocatechin gallát (EGCG), antioxidant s protizánětlivými a protioxidačními vlastnostmi. EGCG chrání buňky před poškozením volnými radikály, čímž zpomaluje proces stárnutí a snižuje riziko vzniku chronických onemocnění.

EGCG

4. Podporuje zdraví kostí

Bílý čaj obsahuje fluorid a mangan, minerály důležité pro zdraví kostí. Fluorid posiluje zubní sklovinu a zabraňuje zubnímu kazu, zatímco mangan podporuje tvorbu kostní tkáně a snižuje riziko osteoporózy.

5. Zlepšuje trávení

Bílý čaj stimuluje produkci trávicích enzymů a podporuje peristaltiku střev, čímž zlepšuje trávení a vstřebávání živin. Pomáhá také při trávicích potížích, jako je nadýmání, průjem a zácpa.

6. Podporuje zdravou pleť

Bílý čaj chrání pleť před poškozením slunečním zářením a volnými radikály, čímž zpomaluje proces stárnutí a snižuje riziko vzniku vrásek a pigmentových skvrn. Bílý čaj také podporuje hydrataci pleti a redukuje zánět.

7. Zvyšuje hladinu energie

Bílý čaj obsahuje L-theanin, aminokyselinu, která podporuje duševní pohodu a snižuje stres. L-theanin také stimuluje produkci energie a zlepšuje koncentraci.

8. Podporuje hubnutí

Bílý čaj stimuluje metabolismus a podporuje spalování tuků, čímž pomáhá při hubnutí. Bílý čaj také reguluje hladinu cukru v krvi a snižuje chuť k jídlu.

9. Chrání před rakovinou

Bílý čaj obsahuje antioxidanty, které chrání buňky před poškozením DNA a mutacemi, čímž snižuje riziko vzniku rakoviny. Bílý čaj také potlačuje růst rakovinových buněk a podporuje apoptózu (naprogramovanou buněčnou smrt).

10. Zlepšuje náladu

Bílý čaj podporuje produkci serotoninu a dopaminu, neurotransmiterů důležitých pro duševní pohodu a dobrou náladu. Bílý čaj také snižuje stres a úzkost a navozuje pocit klidu a relaxace.


Bílý čaj je zdravý nápoj s širokou škálou benefitů pro zdraví. Díky svému nízkému obsahu kofeinu je ideální pro ty, kteří hledají zdravou a osvěžující alternativu k černému a zelenému čaji. Bílý čaj si můžete vychutnat horký i studený a je skvělým doplňkem zdravého životního stylu.

učinky bílého čaje

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *